80%

van alle inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Laat dus geen waardevolle spullen rondslingeren! Door je huis verder goed te beveiligen kun je een inbraak bij jou voorkomen. Lees verder hoe je dat kunt doen of download de

Woon Veilig Checklist

OM het huis

Gebruik de aanwezige buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar die automatisch aangaat zodra het donker wordt. Laat, als u ‘s avonds niet thuis bent, binnen wat licht branden. U kunt dat regelen met tijdklokken. Denk ook aan de bovenverdieping!

shutterstock_74978755_squareGoed contact met buren en buurtbewoners is van belang. Maak afspraken met uw buren om over en weer een oogje in het zeil te houden. Zeker in geval van vakantie of andere langdurige afwezigheid.inbreker_klimt_op_dak_square

Leg geen ladders of ander
klimmateriaal (zoals een kliko) voor het grijpen.
Een inbreker is zo bij uw (openstaande) raam op de eerste verdieping.

AAN het huis

Met getest en goedgekeurd hang- en sluitwerk valt of staat de inbraakveiligheid van uw woning. Als u zeker wilt weten dat het product aan de hoge eisen voldoet, let dan op het SKG keurmerk. Het aantal sterren geeft een indicatie over de inbraakwerendheid. Waar moet u dan nog verder op letten?

shutterstock_138741020-square

 • Inbrekers worden niet graag gezien. Maar u wilt wel zien wie er voor de deur staat. Zorg daarom voor goed licht en zicht.
 • Doe ’s nachts deuren en ramen op slot. En haal dan de sleutel uit het slot.
 • Plaats op voor- en achterdeur een SKG-goedgekeurd slot.
 • Plaats een inbraakwerende strip op de voor- en achterdeur.
 • Plak geen papiertje met de melding dat u afwezig bent op deuren of ramen.
 • Een alarmsysteem met camera’s en/of raam- en deursensoren vergroot de kans dat een inbreker uw huis voorbij loopt.
 • Heeft u openslaande dubbele deuren, dan zijn die meestal een van de zwakste punten van een huis. Dáár zal een inbreker al snel zijn koevoet opzetten. Voorkom dat door inbraakwerende deurnaalden te plaatsen.

IN het huis

Waardevolle bezittingen zijn extra zorg waard. Zorg ervoor dat deze niet in het zicht liggen. Kleine, waardevolle zaken of cash geld kunt u opbergen in een inbraakwerende kluis.

Verisure-Waakzame-hond-squareBlaffende honden bijten niet, maar schrikken wel af. Een hond kan net dat verschil uitmaken voor een inbreker om een huis verder te gaan.

shutterstock-105337700-squareEen bewoonde indruk schrikt af. Plaats enkele  tijdschakelaars waarmee lampen als het donker wordt, worden ingeschakeld.Een krant of tijdschrift en wat (vuil) vaatwerk op de keukentafel of het aanrechtblad geven een bewoonde indruk.

PKVW

De voordelen voor u als bewoner op een rij:

 • Veel minder kans op inbraak
 • Een veiliger gevoel in uw wijk
 • Korting op uw verzekeringspremie
 • Subsidiemogelijkheden, vraag het uw gemeente
 • Ruim 300 erkende PKVW-bedrijven die u helpen

Zoek nu een PKVW bedrijf

Voor woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt de kans op een woninginbraak met
70-90% verminderdSlechts 9%
van alle woningen in Nederland heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Partners