Inbrekers hebben maar een kleine ruimte nodig om zich doorheen te wurmen en daar staat niet altijd iedereen bij stil. Zorg er daarom voor dat ook uw ramen goed afgesloten kunnen worden. Voor het beveiligen van uw openslaande ramen, kiest u voor veiligheidsproducten, die herkenbaar zijn aan het SKG logo.

Raamboompjes - Beveiliging draairaam

Een goede basisbeveiliging van een draairaam verkrijgt u door 2 SKG* raamboompjes (te herkennen aan een haakvormige schoot) en een stalen sluitkom te plaatsen die kunnen worden afgesloten met een sleutel. Voor ramen groter dan 50 centimeter (lengte of breedte) is de montage van 2 raamboompjes noodzakelijk.
Hoe beveilig ik beter mijn ramen

Dievenklauwen

Voor naar buiten draaiende ramen is het raadzaam om de scharnierzijde extra te beveiligen met 2 dievenklauwen.
Hoe beveilig ik beter mijn ramen

Raamsluitingen/ druksluitingen

Een goede extra beveiliging van een draairaam verkrijgt u door 2 SKG* raamsluitingen of 2 druksluitingen te plaatsen. Voor ramen kleiner dan 50×50 centimeter is de montage van 1 raamsluiting of druksluiting voldoende. U kunt deze sluitingen ook plaatsen in plaats van een SKG* raamboompje met haakschoot en slot.
Hoe beveilig ik beter mijn ramen

Combi-uitzetter - beveiliging van klepramen

Een bovenlicht of klepraam staat vaak op een kier voor wat frisse lucht. Voor inbrekers is het een fluitje van een cent zo’n raam te forceren en te openen. Voor een goede beveiliging van uw klepraam kiest u voor een inbraakwerende combi-uitzetter. Combi-uitzetters worden gemonteerd op naar buiten draaiende klepramen of bovenlichten en vormen een uitstekende beveiliging. Kies altijd voor een afsluitbare SKG*® combi-uitzetter. Bij ramen breder dan 110 cm dient u twee combi-uitzetters te plaatsen.
Hoe beveilig ik mijn ramen

Barrièrestang

Door het plaatsen van een barrièrestang voorkomt u eveneens inbraak via een klepraampje ook al heeft u het raampje open staan. Zo’n stang kan in of op het kozijn geplaatst worden.
hoe beveilig ik mijn ramen