Hoe beveilig ik beter… SKG informatie

Hoe herken ik goedgekeurde veiligheidsartikelen?

Goede veiligheidsproducten kun je herkennen aan het SKG keurmerk met daarin een aantal SKG-sterren. Over het algemeen geldt hoe meer sterren hoe beter. Het aantal sterren staat ook altijd op de verpakking van het artikel. Producten voorzien van een SKG keurmerk zijn ook altijd geschikt voor toepassing binnen het Politiekeumerk Veilig Wonen.

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het sterrensysteem geeft niet alleen de mate van veiligheid aan maar ook de geteste duurzaamheid van het artikel. SKG goedgekeurde producten zijn onderworpen aan een inbraaktest en hebben deze zware test gedurende een aantal minuten succesvol doorstaan.

Uit statistieken blijkt dat inbrekers niet langer dan 3 minuten proberen om een deur of raam open te breken. Voor de woning wordt daarom geadviseerd te kiezen voor producten die minimaal die inbraakvertraging opleveren. Pas je deze producten toe dan wordt de kans op inbraak met meer dan 90% verkleind!

SKG 1 ster:
Artikelen voorzien van het SKG 1 sterren logo zijn niet zelfstandig in staat om minimaal 3 minuten inbraakwerendheid te realiseren. Een slot met één SKG ster moet daarom altijd in combinatie met een ander slot (bijzetslot) met minimaal SKG één ster worden toegepast.

SKG 2 sterren:
Artikelen voorzien van het SKG 2 sterren logo zijn zelfstandig in staat om minimaal 3 minuten inbraakwerend te zijn. Je hoeft dan dus geen extra sloten meer te plaatsen.

SKG 3 sterren:
SKG 3 sterren is de zwaarste normering voor veiligheidsartikelen. Deze artikelen zijn getest op minimaal 5 minuten inbraakwerendheid bij gebruik van een zware gereedschapsset. SKG 3 sterren kom je veelal tegen bij veiligheidsbeslag, cilinders (met anti kerntrek), scharnieren en meerpuntssluitingen. Deze producten kunnen gewoon gecombineerd worden met SKG 2 sterren producten.

SKG keurmerk voor aanvullende beveiliging:
Dit keurmerk is speciaal ontwikkeld voor een aantal aanvullende beveiligingsproducten zoals kierstandhouders voor de voordeur. Dit product en de bevestiging ervan is daadwerkelijk getest op aanvallen op de deur. Wanneer je een goedgekeurde kierstandhouder monteert kun je gerust ’s avonds de deur veilig op een kier openen om te zien wie er voor de deur staat.